پرتال تعاون

مراقب غلات آلرژی زا باشید! • پرتال تعاون

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۶

مراقب غلات آلرژی زا باشید!

دسته بندی : خدمات رفاهی تاریخ : جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۶

د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كتر سید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ضیاءالد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رمانی، نائب مدیر انجمن علمی پیشگیری و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رمان چاقی، مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یر گروه تغذیه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انشگاه آزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اسلامی واحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علوم و تحقیقات

 

 

غلات به صورت آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یا بلغور، جو پرک انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه، نان، شیرینی، نود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل، ماکارونی، خمیر و غیره د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سفره و پلن غذایی روزمره پایان انسان‌ها قاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه هرم غذایی را به خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اختصاص می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بین انواع تشکیل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه گروه غلات، گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تامین و زینت بخشی سفره خانواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌ها نقش تاریخی و اساسی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

بروز حساسیت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر قبال مصرف غلات بنیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تغذیه فرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرگون می‌سازد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ولی خوشبختانه ابتلای انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به این آلرژی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ناد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه وزیاد كم مشاهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه می‌گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

ترکیبات آلرژی‌زا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر غلات مربوط به گلوبولین، آلبومین، گلیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ین وگلوتن می باانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

علائم بالینی آلرژی به غلات

حساسیت به پروتئین‌های گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو چاود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مرحله نخست د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه گوارش را مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تهاجم خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرار می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که علایم آن با نفخ و چنگ انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن شکم ظاهر می‌گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

به صورت حتم سایر بافت‌ها و ارگان‌های د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یگر بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن نیز خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علایم و اشاراتی را بروز می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که به تعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی از آنها د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ول زیر پرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخته انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه هست.

معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و رود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌ها: نفخ و احساس پری، چنگ‌ انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن‌های د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ناک، تغییرات د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فع (اسهال چرب، مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فوع براق، افزایش د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فعات د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فع) حالت تهوع و هستفراغ، بی‌اشتهایی پیش‌روند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و کاهش مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اوم وخانوم

پوست: تغییرات پوستی و بروز تغییرات شبه اگزما

مجاری تنفسی و ریه‌ها: مشکلات تنفسی، ابتلا به آسم چه به صورت گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معلق د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر هوای تنفسی و چه از طریق تننخست فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های حاوی گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو

علائم روانی: احساس د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پرسیون و افسرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی و یا عصبانیت‌های بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ون د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌لیل

 عضلات: ضعف عضلانی، لرزش و انقباض و انبساط غیراراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عضلات

روند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سیر و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رمان آلرژی به غلات

د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بزرگسال د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رمان قطعی این بیماری امکان‌پذیر نبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه ولی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر کود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کان خرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سال به تد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریج و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر طول سال‌های بعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی خانومد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی ممکن هست از قید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و بند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این حساسیت رها بشوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ولی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر هر گروه سنی راه پیشگیری از بروز عوارض بالینی این آلرژی پرهیز جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی و حذف تکمیل گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو و فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های مختلف حاوی غلات از تغذیه روزمره می‌باانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که بعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از تشخیص اثبات وجود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حساسیت از طریق تست‌های انجام انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه می‌باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ون فرصت‌سوزی عوامل آلرژی‌زا را به طور تکمیل حذف نمود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

کد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امیک از فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های طبیعی و یا آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه  از پلن غذایی مبتلایان به آلرژی پروتئین‌های غلات باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حذف گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌؟

۱- گروه نان و غلات یا فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های آنها: انواع نان‌های حاوی گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو چاود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار تهیه انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه به صورت سنتی یا صنعتی از قبیل نان‌های بربری، سنگک، لواش یا نان‌های حجیم، نان‌های سوخاری، انواع ماکارونی‌ها و رشته‌های آش و سوپ، شیرینی‌های تر و خشک، انواع کیک‌ها و کلوچه‌ها، انواع بیسکوئیت‌ها، انواع آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، بلغور یا پرک انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو و سبوس آنها، بستنی‌های قیفی و نانی

۲- نشهسته غلات: گرچه نشهسته تکمیل خالص گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو و چاود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار فاقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پروتئین‌ می‌باانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ولی به طور صد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رصد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نمی‌توان مطمئن بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که هیچ آثاری از پروتئین‌های حساسیت‌ برانگیز مخلوط آنها نانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه باانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، لذا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی‌ که انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر قبال پروتئین غلات حساسیت بروز می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مصرف نشهسته آنها ممنوع می‌باانجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

انواع سوپ‌های آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه نیز باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از غذای مبتلایان حذف گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

۳- فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های گوشتی و عصاره آنها: گاهی به طور غیرمجاز د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های گوشتی آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اضافه می‌گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مانند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سوسیس و کالباس یا همبرگر.

برای سرخ كرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن بعضی انواع غذاهای ‌آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و طبخ آنها، پود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نان خشک اضافه می شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ كه ممنوع می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، عصاره گوشت‌های آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مصرف، انواع کنسروها، آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ غلات غیرمجاز

۴- انواع سس‌های غیرمجاز و کاری: سس گوجه فرنگی، سس سویا، سس خرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل، سس های سالاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، سس سفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

۵- انواع اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ویه‌جات و چاشنی‌ها: کلیه اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ویه‌جات از قبیل پود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر کاری و اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ویه‌جات مخلوط، خرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل، انواع سرکه غلیظ

۶- انواع د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌لسترها و آبجو: نوشید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نی‌های حاوی مالت

جایگزین‌های معقول برای گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی که از جیره غذایی باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حذف شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌:

د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رجه نخست برنج و آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برنج خالص سپس ذرت و آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ذرت، سیب‌زمینی و آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سیب‌زمینی‌، سویا و آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌  سویا و فرآورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های ارخانوم و آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تهیه انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه از ریشه کاساوا (تاپیوکا).

جهت تنوع بخشید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن به پلن غذایی افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مبتلا به حساسیت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر قبال گند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م و جو و چاود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار می‌توان از آرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مجاز نقل کرد انجام گرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه به تهیه نان و شیرینی و کیک با هستفاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه از مخمر یا تخم‌مرغ مباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رت ورزید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.