پرتال تعاون

درمان های خانگی مقابله با حساسیت به مواد غذایی • پرتال تعاون

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
یکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶

تحریریه گروه ترجمه تعاون پرتال

 

اگر شما به غذایی، حساسیت داشته باشید، سیستم ایمنی بدن تان به شکلی منفی واکنش نشان می دهد و این حساسیت معمولا ناشی از وجود نوعی پروتئین در غذهست که بدن آن را مضر تشخیص می دهد.

برخی از پروتئین ها، به دلیل وضعیت بدن و سیستم گوارش خاص تان، به درستی هضم نمی شوند.

بدن این پروتئین ها را به شکل ایمنوگلوبولین ایی، تعریف می کند و مفهوم آن به کار انداختن سیستم ایمنی بدن برای حذف آن پروتئین هست.

در واقع سیستم ایمنی بدن گلبول های قرمز را به جنگ ایمنوگلوبولین ایی، می فرستد. در نتیجه بدن دچار واکنش های حساسیتی، از ملایم تا انجام گرفتید، می شود.

از آنجایی که این نوع پروتئین ها برای بدن مشکل ساز هستند و تغییر پلن آنها هم ممکن نیست، با حذف خوراکی های حاوی پروتئین های حساسیت زا، مشکل حل می شود.

به صورت حتم با هستفاده از برخی داروها می توان این واکنش ها را درمان نمود، تخفیف داد و یا پیشگیری کـــرد.

درمان با دارو، عواض جانبی هم دارد و به همین دلیل زیادی از آقام از این روش های درمانی اجتناب می کنند و به دنبال راه حل های طبیعی تر هستند.

در حقیقت برخی از درمان های خانگی، علایم مربوط به حساسیت را درمان کـــرده و از رخداد مجدد آنها پیشگیری می کند.

علایم حساسیت به مواد غذایی

تشخیص اینکه به کدام مواد غذایی حساسیت دارید، زیاد حیاتی هست.

زیرا بدین وسیله می توانید از آنها پیشگیری کنید و یا تایمی دچار حساسیت می شوید، بدانید که علت آن چیست. بنابراین ابتدا باید علایم واکنش های حساسیتی را بشناسید.

مشکلات پوستی

کهیر و جوش های پوستی، خارش اطراف دهان، لب ها، زبان و لثه ها، آبریزش بینی و عطسه، تهوع و هستفراغ، درد شکمی و مشکلات گوارشی، سردرد و سبکی سر، زمختی صدا، مشکلات تنفسی و خس خس سینه، تورم گلو و در موارد انجام گرفتید و بحرانی مرگ بر اثر مشکلات تنفسی و قلبی از علایم حساسیت به مواد غذایی هست.

غذاهای حساسیت زا

افزایش غذاهایی که به طور معمول منجر به واکنش های حساسیتی می شوند، حاوی پروتئین هستند. در زیر به برخی از خوراکی هایی که افزایش آقام به آن واکنش های حساسیتی نشان می دهند، اشاره انجام گرفته هست:

بادام زمینی، برخی از آجیل های درختی مانند گردوی آمریکایی، گردو و پسته، دانه ها مثل کنجد، خشخاش، تخم مرغ، شیر (گاو، بز و گوسفند)، غذاهای دریایی، صدف، سویا، گندم، رنگ های طبیعی و مصنوعی، میوه و سبزی های خاص، انواع افزودنی های شیمیایی.

هنگام ابتلا به هریک از علایم حساسیتی انجام گرفتید، باید با پزشک مشورت کـــرد تا در صورت نیاز دارو تجویز نماید.

اما زیادی از حساسیت های ملایم تا متوسط را می توان در خانه درمان نمود.

اگر شما علاقه ای به مصرف دارو ندارید، با مطالعه ادامه مقاله می توانید یکی از روش های خانگی درمانی پیشنهاد انجام گرفته را هستفاده کنید.

حذف برخی از خوراکی ها

بهترین روش برای درمان حساسیت غذایی، پرهیز از مصرف پایان خوراکی های حساسیت زهست.

به مدت ۲ تا ۴ هفته، با مصرف هر غذا و واکنش های حساسیتی احتمالی، همه را یادداشت کنید تا از وع غذاهایی که به آنها حساسیت دارید، آگاه شوید.

سپس به تدریج، به مدت یک تا ۲ هفته، شروع به حذف آن غذاها از رژیم غذایی تان کنید. با حذف پایان موادی که به آنها حساسیت دارید، واکنش های حساسیتی تان درمان خواهد انجام گرفت.

افزایش اسید معده

دلیل اینکه برخی از پروتئین های” خارجی” وارد بدن تان انجام گرفته و واکنش بد سیستم ایمنی را موجب می شوند، عدم وجود اسید به اندازه کافی در معده هست.

بدین ترتیب که این پروتئین ها به درستی تجزیه نمی شوند. به طور مثال اسید هیدروکلریک، توانایی های گوارشی بدن را افزایش می دهد.

بنابراین با افزایش حجم این اسید در معده تان می توانید مواد غذایی حساسیت زا در بدن تان را از بین ببرید.

اسیدهیدروکلریک بتائین در اکثر فروشگاه ها وجود دارد و می توانید با مصرف آن پیش از هر وعده غذایی، مشکل هضم پروتئین های حساسیت زا را از بین ببرید.

موز

موز سرشار از مواد مغذی هست و می تواند علایم واکنش های حساسیتی را از میان بردارد.

موز جوش های پوستی و مشکل معده را درمان کـــرده و سوخت و ساز بدن را  تنظیم می کند.

بنابراین مصرف موز، ممکن هست به طورکلی واکنش های حساسیتی را از بین نبرد اما می تواند از انجام گرفتت آن بکاهد.

زغال چوب فعال

از آنجایی حساسیت های غذایی از تجزیه نانجام گرفتن برخی از پروتئین ها در معده ناشی می شود، افزودن موادی که بتواند این پروتئین ها را خرد و تجزیه نماید، روش نیکوی برای درمان حساسیت هست.

زغال چوب فعال انجام گرفته برای این کار مفید هست. درون یک لیوان آب یا محلولی شیرین، ۶۰ گرم زغال چوب فعال انجام گرفته بریزید و بنوشید.

اکثر زغال های چوب فعال که برای مصرف فروخته می شوند از نارگیل تهیه می شوند.

زغال به وسیله حرارت دیدن در دمای زیاد، حدود ۷۶۰ درجه، در مجاورت با اکسیژن به شکل فعال درمی آید. 

روغن کرچک

روغن کرچک توانایی بالا بردن مقاومت و قدرت معده در برابر انواع مواد غذایی دارد و از عوارض انجام گرفتید هر نوع واکنش حساسیتی می کاهد.

نوشیدن یک لیوان آب به همراه ۵ تا ۱۰ قطره روغن کرچک، هر روز صبح با معده خالی زیاد موثر هست.

روغن بذر کتان و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)

روغن بذر کتان نیز مانند موز، ضد حساسیت هستند و روی سیستم ایمنی بدن موثر بوده و تحمل بدن را در برابر انواع پروتئین و دیگر مواد خوراکی افزایش می دهند.

اسید پانتوتنیک یا همان ویتامینB5 در مبارزه با واکنش های حساسیتی زیاد مفید هست.

از خوراکی های حاوی این ویتامین می توان به قارچ، ماهی چرب، پنیر، تخم مرغ، آووکادو، گوشت گاو و گوساله، مرغ و سیب زمینی های شیرین اشاره کـــرد.

لیموترش

لیمو ترش مانند دیگر مرکبات سم زدایی زیاد قوی هست. به مدت تعداد هفته، هر روز، یک لیوان آب و لیمو ترش و عسل مصرف کنید تا بدن تان از سموم پاک شود و کاهش دچار واکنش حساسیتی شوید.

زیرا این سموم می توانند سیستم ایمنی بدن تان را به اشتباه انداخانومد.

آب هویج و آب خیار

این ترکیب زیاد موثری دردرمان حساسیت به مواد غذایی، به ویژه درزمان بروز آن هست. این دو نوع سبزی حاوی مواد ضدحساسیت هستند.

ویتامین های C و E

کمبود ویتامین C، عملکـــرد سیستم دفاعی بدن را ضعیف می کند و بدن نمی تواند در برابر پروتئین های خاصی مقاومت از خود نشان دهد.

ویتامین E هم می تواند سیستم ایمنی بدن را قوی کند و در عین حال این سیستم هرنوع پروتئینی را “خارجی” و خطرناک فرض نکند.

بدین ترتیب با مصرف به اندازه این دو نوع ویتامین می توانید از شر واکنش های حساسیتی رهایی یابید.

یوگا

یوگا با کاهش اضطراب می تواند بدن و به طور کل مشکلات معده حساس را برطرف کند و بدین ترتیب از واکنش های حساسیتی به مقدار زیاد بکاهد.

به صورت حتم بهتر هست به جای خانه در یک کلاس ورزشی و زیر نظر مربی، به تمرین های یوگا بپردازید.